Lübnan mutfağı İlkçağdan beri hepsi de birbirinden lezzetli çeşit çeşit yemekle zenginleşmiştir. Meze, fettuş, mütebbel, kibbe ve dolmalarıyla, bayram yemekleri ve tatlılarıyla, güneşin ve gönlün mutfağı olan şık ve zarif Lübnan mutfağında koca bir yaşama sanatı dile gelir.
Andrée Maalouf ve Karim Haïdar, yaklaşık yüz tarifle yeniden hatırlanan bu yemek kültürü mirasını gözlerimizin önüne seriyor: Domatesli kırmızı mercimek çorbası, kişnişli ahtapot salatası, baharatlı kuzulu pilâv, ayva reçelli hellim tava, kabak kibbe, araklı armut, güllü dondurma...
Yemek tutkunu bir kadının becerisi genç bir şefin yaratıcılığı ve yeteneğiyle buluşunca ortaya büyük Lübnan geleneğinden miras, yaşayan, samimi ve yaratıcı bir mutfak kültürü çıkıyor.
Stok Kodu
9789750826122
Boyut
205-270
Sayfa Sayısı
176
Basım Yeri
İstanbul
Basım Tarihi
2013-10
Çeviren
Elif Gökteke
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat