Bu kitap Turiz Yüksek Okulu öğrencilerinin, mesleğinde ilerlemek isteyen genç aşçıların, turizm sektörü ilgilelerinin mutfak teknolojisi alanındaki bilgi düzeylerini yükseltmek amacıyla hazırlandı. Kitapta, mutfak biliminin önemli konuları ayrıntıya inilmeden, açık ve özlü biçimde (konuyla ilgili yabancı terimlerin Türkçe açıklamaları da verilmek suretiyle) işlenerek, bilginin okura ietilmesine özen gösterildi. Mutfak kültürünün öngördüğü, hijyenik ortamda, kısa sürede, malzemeyi israf etmeden, en kaliteli ürünü elde etme hedefine ulaşmanın sırları okuyuca iletilmeye çalışıldı.


''Mutfak; turizm kurum ve kuruluşlarında, restoranlarda, fabrikalarda... Müşterilerin ya da personelin tüketmesi için her çeşit gıdanın hazırlandığı ünitelerdir. Her ülkede farklı yapıda, farklı özellikler gösteren mutfak tiplerine rastlamak olasıdır. Ancak günümüzün gelişmiş ülkeleri mutfaklarında en son mutfak bilgi ve tekniklerinin uygulandığını görüyoruz. Çünkü onlar mutfağın önemini kavramış, bir kurum ya da kuruluşun yüzünü güldüren ögelerin başında mutfağın geldiğinin bilincine ulaşmışlardır.'' (Girişten..)
Stok Kodu
9789756267301
Boyut
165-240
Sayfa Sayısı
325
Basım Yeri
İstanbul
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat